Första passet avklarat

och jag sitter här framför datorn och känner mig helt salig. Åkte iväg med Fella i stormen och hittade till slut fram till Fingerkulla. Fick vänta ett bra tag innan det var vår tur. Borde ha förstått att det var försening det hör liksom till när det är clinic och det är ju så det ska vara. Longerade Fella en stund för att han skulle få slappna av. Han gjorde små bockar och sedan skötte han sig exemplariskt under hela träningen. Vi fick göra övningar vi aldrig gjort förut och Fella är helt underbar. Han gör hela tiden allt för att göra rätt och det beror alltid på mig om det lyckas eller ej. Provade att galoppera på volt och det var ju lite pinsamt för det har liksom inte blivit av att vi provat förut mycket beroende på att jag mest rider i skogen. Fella gjorde sitt bästa och vi fattade iallafall galopp och lyckades hålla igång ett varv på volten. Gissa om jag är stolt över min underbara häst. Jag får rysningar på hela kroppen när jag tänker på honom vilken häst jag har! Hoppas att vi fortsätter att komma såhär bra överens för jag inbillar mig att lite beror det på att han litar på mig och känner att jag är hans matte. Jag hoppas iallafall att Fella gillar mig litegrann för jag är helt såld på denna häst. För lite dåligt samvete för att jag tycker så när jag tänker på Jennie. Hon är ju också min favorithäst men hon var INTE lite underbar när hon var tre år men det är en annan historia. T ex när vi var på kvalitetsbedömning i Örebro 1994 då var vi förvisade till skogen cirka tre timmar eftersom hennes syster inte gick att visa då Jennie hela tiden gnäggade åt henne. Alltså det här var innan mobilerna var i var mans ägo så jag tordes inte visa mig på tävlingsområdet för då hade väl Fuchsias (systerns) ägare låtit oss gå hem till Nyköping och det är lite långt. Om ni vill höra den historien så ska jag berätta om den en annan gång. Nu ska jag gå och lägga mig och ladda tills i morgon då Fella och jag styr kosan till Fingerkulla igen. Längtar redan och hoppas att det går lika bra som idag. Kram på er alla


Och så var snön borta...

och blött och skitigt är det ute igen. I morse hade jag en mardrömslik resa till jobbet. I vanliga fall när jag åker själv brukar jag lyssna på radion eller bara njuta av tystnaden. Idag åkte sonen med och han tyckte att hans mor skulle lyssna på en bra låt. Han kopplade in MP:3'n i bilstereon och sedan började mardrömmen. Hela bilen fullkomligt studsade på vägen och mina öron domnade bort. Slipknot - visst är det bra mamma? Nej sade jag och fick genast veta hur gammalmodig och tråkig jag är. Ja ja jag berättade inte att jag körde rock på högsta volym när jag åkte hem från jobbet i lördags kväll bara för att rensa huvudet.
Jag har inte varit riktigt på humör nu ett par dagar det är liksom min svaghet att jag ibland blir lite vacklande i självförtroendet. Tur att jag har min underbara sambo som får mig att rycka upp mig då. Är också väldigt trött just nu då jag drömmer något fruktansvärt. Är det inte om jobbet är det om hästarna och vad det än är så är det alltid något hemskt som händer aldrig att det är något roligt. Drömmer jag t ex att jag ska tävla med Fella kommer vi alltid försent till start och om det är om arbetet så är det att jag blir jagad av någon med vapen eller att jag inte håller ordning på t ex medicinerna. Finns det någon därute som vet hur jag ska bli av med mina drömmar? Det är så jobbigt att komma ihåg vad jag drömmer om och framförallt när det aldrig är några positiva drömmar. Får väl vara glad att det inte är några sanndrömmar.

Väntar nu till helgen för då är det dags för clinic. Fella har vrickat sig i vänster kota och var lite varm och svullen i går men han har fått haft bandage och Back on Track på några timmar så när jag tittade till det innan nattningen i kväll tyckte jag att det såg bättre ut. Med tanke på underlaget har jag inte vågat att longera honom får se om det går i morgon och jag åker nog ändå för om jag inte kan rida honom så kan jag väl få hjälp med markarbete så någon nytta av clinicen ska jag väl ha. Nu ska jag gå och lägga mig och varva ner med lite Suduko hoppas att jag slipper åka till drömmarnas land i natt. Godnatt och sov gott allesamman



Fella i hagen


Äntligen lite kyla

...men hur länge varar det? I helgen har det som vanligt varit fullt upp. Hästarna fick byta hage igår och det tyckte de var mycket kul. De sprang och hoppade omkring i cirka 20 minuter och efteråt såg det ut som det varit ett gäng vildsvin i hagen i stället. På tal om vildsvin i lördags när jag och grabben åkte hem från Lid höll vi först på att klippa en stor galt och sedan en sugga med fyra kultingar. Tycker faktiskt att vildsvin är läskiga stora och mörka usch men de fyller väl en funktion de också, tror jag. Fella skötte sig så bra i går när vi var ute och red inga hopp och skutt men då hade han ju busat med damerna innan. I morgon ska Jennie och Molly till hovslagaren så då får Fella vara hemma själv en stund. Just nu ser jag ibland fram och ibland inte till att det är dags för clinicen på Fingerkulla. Känner att jag inte har haft möjlighet att rida så mycket som jag skulle ha velat men vi får väl ta det som det är. Huvudsaken att vi kommer ut litegrann. Får väl försöka att få lite tips om hur man kan jobba Fella även när det är mörkt halt och jävligt.
Nu ska jag gå ner till mina älskningar och ge dem lite nattmat. Godnatt sov sött och vakna törrt!

Vatten + jord = lera = skitigt både ute och inne

Ja så är det faktiskt. Berra och Fluke drar in en massa lera de har inte lärt sig att tvätta sig om tassarna. Nu kommer sambon in med ved så att vi kan elda litegrann det ska bli skönt. Är idag ledig och jag känner att jag behöver vila hjärnan litegrann då det är lite mycket på jobbet. Jag har inte gjort mycket idag förutom det vanliga mocka mm. Tog en promenad med Fella för att han skulle få röra på sig litegrann de står ju mest stilla i hagen. Han tyckte det var jättespännande ute och uppförde sig som en riktig vildhäst. inte ett spår av det jag lärt honom fick ha lite träning när vi kom hem och då var han tillbaka till sitt rätta jag.
När jag kom in igen satte jag mig för att surfa litegrann. Gick in på WRN's hemsida för att titta om någon skrivit något trevligt i gästboken. Jag blev då väldigt upprörd vad håller folk på med? Hur orkar folk hålla på med att gnälla och gnälla? Är någon avundsjuk för att den inte blev KM-mästare eller? Tänkte först kommentera det hela men jag orkade inte. Håller såklart med de som försvarar men om de som klagar och är så fega att de inte törs skriva under med sitt namn varför skriver de egentligen? Ja det är kanske inte rätt att skriva här på bloggen men jag var tvungen att skriva av mig litegrann och tyckte att det räckte det som stod i gästboken. Tycker att folk som klagar ska tänka sig lite för först innan de skriver. Att vara med och anordna en tävling är massor med jobb och det finns inte så många tappra själar som ställer upp så de ska klubben vara rädda om och inte klaga på tycker jag. Jag tyckte att KM var en trevlig tävling mycket för att Fella var så duktig men det är alltid roligt att träffa de andra medlemmarna och även om jag är supernervös inför alla tävlingar vare sig det är KM eller Nationals så är väl en klubbtävling till för att medlemmarna ska umgås och få tillfälle att tävla inte att det ska bli en massa klagomål på hur poängräkning går till.
Nej nu är det fredagskväll och jag ska se om jag och sambon kan ha lite trevligt framför brasan. Grabben är hos tjejen som vanligt. Må så gott grankott

Vardag igen...

Nu sitter jag här igen framför datorn. Tänkte skriva litegrann om helgen. Vi var i lördags på dop utanför Linköping. Det var sambons bror som döpte sin son. En trevlig tillställning men jag tänkte förstås bara på att få komma hem och ta in hästarna. Jag hann i allafall ta en tur med Fella på morgonen innan vi åkte och igår var vi ute en sväng också. Hade besök av en väninna och hennes barn igår. Tjejen som går på ridskola fick rida Molly och hon blev såklart överlycklig framförallt då jag sa att hon gärna får komma och rida Molly hur ofta hon vill. Min väninna är också lite sugen på att börja rida så hon ska få rida Jennie jag får väl ha lite instruktioner först men då Jennie är en trygg häst så kommer det säkert att gå bra. Jennie behöver ju komma ut och röra på sig och nu när jag känner att jag behöver ge Fella all tid så är det bra ifall de kan komma och rida Jennie och Molly. Förhoppningen är ju att de kan komma även när jag inte är hemma och rida ut med hästarna men det är en långsiktig plan då Molly kan vara lite busig och just nu har lite för mycket energi för en 9-årig tjej.
Snart är det dags att gå ner och mocka då jag ska jobba i kväll. Min lediga tid rinner bara iväg jag vill ju vara hemma mer trivs så bra där.
Är det ingen som har en idé om vad man kan göra som extraknäck för att kunna gå ner i arbetstid och få vara mer hemma? Jag vill ha mitt jobb kvar då jag trivs men inte heltid. Min stora dröm är ju att kunna starta en westernbutik. Jag har en idé inne i huvudet om hur det skulle kunna se ut men att få till det i verkligheten det är det som är problemet. Jag vill inte åka runt och sälja på homepartyn för det kostar mer än det smakar för jag har redan provat och sambon slår i backen om jag bara nämner ordet homeparty och jag håller men honom helt och hållet om detta. Han är så bra för mig för det han säger stämmer oftast. Om jag bara kunde stanna upp och lyssna på honom lite oftare. Visst kan jag bli lite sur på honom till en början men jag får alltid ge mig då han är en mycket klok man.


Helgen igen....

Äntligen helg. Har jobbat hela veckan och det är skönt att få lite ledigt. Igår var jag hos tandläkaren igen. Eftersom jag är så himla rädd fick jag ta några Stesolid innan och jag somnade i stolen! Jag till och med snarkade sa sköterskan då är man avslappnad. När jag kom hem somnade jag som en stock i soffan och min käre sambo lät mig sova och tog hand om mockningen. Vilken tur att jag har honom. När jag vaknade till vid 19-tiden kändes det som om jag varit på en tuff fest dagen innan. Gick ner till mina hästar och hade lite grooming med dem. Det är så mysigt att stå i stallet och pyssla med hästarna och det verkar som om de gillar det också. Molly ser ut som en björn, Jennie hade rullat sig och Fella var faktiskt den som såg mest ordentlig ut. Han rullar sig väldigt sällan men bara därför att jag skriver så är han väl som en lerhög i morgon. Längtar efter att få rida det är ju lite problematiskt nu när det är så mörkt ute. Jag får ta det som det är och rida så fort jag har möjlighet. Vet att inte det är det ultimata men man får ju göra det bästa. Nu ska jag titta lite på dumburken sedan ska jag gå och lägga mig bland sambo, katter och hund. Ha det gött


När handling går före tanke

...det händer allt för ofta för mig. Idag när jag kom hem från jobbet och hade varit hos hästarna var jag såklart hungrig. Tog lite wokgrönsaker och tycker att det är gott med lite soja till men då var jag snabb jag hällde svartvinbärssaft över hela härligheten - det var inte gott. Men men sånt händer mig som sagt. Kan det bero på att jag är för spontan eller? I helgen var det ju så fint väder så jag tog mig en långtur med Fella på lördagen. Vi red till förra stallet för att kunna rida lite på banan. Rätt som det var kom det en raggare i en nercabbad amerikanare och vrålade förbi och Fella blev så klart rädd. Jag blev skitarg såklart trodde att raggare hade gått i idé för säsongen men tydligen fanns det en kvar i Stigtomta som hade förvirrat bort sig. Längtar till våren inte för att raggarna då vaknar igen utan för att det blir ljusare ute. Varmare och trevligare att vistas utomhus. Nu är det skönast i soffan framför brasan. Men den som väntar på något gott väntar ju inte för länge. Godnatt nu ska jag också gå i idé men det varar bara till halv sex i morogn bitti då det är dags för ny arbetsdag.

RSS 2.0