Ingen halloweenfest i sikte...

Hej därute bland pumpor och regnskurar. Sitter nu ner för första gången efter att jag slutat jobba i dag kl 3. Hann bara byta til stallkläder så var det dags att gå ner och mocka och göra i ordning så att hästarna fick komma in. Jennie och Fella har nog stått inne i lösdriften hela dagen för de var snustorra när de kom in. Stackars Molly fick stå ute i regnet - tur att hon har björnpäls. Funderar på att göra en minilösdrift till henne så att hon också kan få komma in under tak.
I kväll är det ju halloween eller hur det nu stavas. Kommer ihåg när grabben var liten då var det ju fest och vi klädde ut oss det riktiga otäckingar - värre än vanligt. Nu blir det och sitta hemma framför brasan med sambon  i och för sig trivs jag mycket bra i hans sällskap men ibland blir jag lite orolig. Vi är ju aldrig med några andra människor det känns ibland som om ingen vill vara med oss. Fast när vi är ute bland folk vi känner pratar ju alltid någon med oss eller kan det vara så att jag är för påflugen och folk inte tycker om mitt sällskap? Sambon säger att han inte har tröttnat på mig ännu men ibland undrar jag. Kanske hästarna också tycker att jag är jobbig det värsta är att de svarar ju inte när jag frågar. Nu ska jag iallafall försöka att laga lite mat så vi kan sitta och titta lite på dumburken. En sak blev jag iallafall glad över i går. Jag blev tillfrågad i fall jag och Fella ville vara med på clinic för Per Larsson och det ser jag fram emot - tror jag iallafall om jag inte gör bort mig och Fella för all framtid. Akta er för spökena i kväll

Julen närmar sig med stora steg...

Jag var i Norrköping idag och träffade mina kära föräldrar. Vi gick runt i affärerna vid Ingelsta och redan har julen börjat synas lite överallt. Usch snart är vi där jag som inte gillar julen. Tycker att julen är så överdriven och det blir bara värre och värre med åren. Skulle kunna rymma till skogs med hästarna bara för att slippa eländet.
Varför är det så mörkt ute? Hinner ju inte hem från jobbet förrän det börjar att skymma och då är det dags att mocka så att hästarna kan få komma in. Att rida är inte att tänka på. Ska skaffa kort till ridhuset i Bondeby och sedan ska vi sätta upp lampor så att jag kan använda plätten framför stallet och ialla fall kunna skritta där och jobba hästarna när det är som värst. Jag har ju så fruktansvärt dåligt samvete för mina hästar just nu. Längtar till våren då det är ljusare ute och inte så lerigt. Nej nu har jag klagat tillräckligt jag har ju det så bra.

Äntligen en 1:a placering

Idag gjorde vi det även om det var en klubbtävling och inte så många deltagare i klassen. Fella och jag vann trail in hand men blev snuvade på rosetten då det bara delades ut till KM-mästaren! Det är ju typiskt oss. I showmanship at halter gick det inte bra då Fella var okoncenterad och jag började att få tandvärk igen. I det stora hela skötte sig Fella exemplariskt som alltid. Min Fella han är helt enkelt underbar. Kram på er

Samling på Pumpen

Igår var det kaninutställning på Pumpen. Jag gjorde debut som kommisarie för juniorutställningen (är detsamma som tävlingsledare). Hade familjen som medhjälpare så det gick bra. Det var inte någon stor utställning utan brevid var den riktiga med cirka 400 djur. Vi hade med fyra vädurar och Walle den snyggingen kom på 13:e plats!
Jag har fortfarande tandvärk emellanåt och det gör fortfarande j-vligt ont. Har funderingar på om det kan vara något annat för värken blir lindrigare om jag sköljer med kallt vatten!!! Ja jag vet att jag är lite konstig.
I fredags gjorde Fella en lyckobock när vi var ute. Jag försökte få tag i hornet och hans man men missade såklart! Då kunde jag inte skryta över balansen tar tillbaka det jag tidigare skrivit. Jag gjorde en volt över hans hals och landade på ryggen brevid honom. Känner mig som en stor koloss och klump när jag ramlar av blir så arg på mig själv som inte kan sitta kvar och lite arg på Fella han behöver ju inte bocka när morsan sitter på ryggen - det kan han göra i hagen tycker jag... På vägen ner mot backen lyckades jag smälla i (nu blir det lite intimt) muffen eller vad heter det,  och idag när jag vaknade är blåmärket på väg ner över ljumsken. Jag är iallafall väldigt glad över Ronny Åman att han importerade så bra västar för den jag har är nu väl inriden vad det gäller avfallningar eller vad skriver man????
Idag är jag lite velig ska jag åka och tävla med Fella eller ska jag stå över? Vill ju så gärna men är lite rädd att jag ska få ont just när vi ska in på banan. Jag vet att mitt humör inte är det bästa när jag har ont och det ska ju inte Fella behöva lida för. Vi får se det är ju några timmar tills det är dags.
Min kära mor ringde och sa att jag måste söka för värken eftersom jag är så envis när det är någon annan som har ont. Hon undrarde om jag inte hade VIP-kort då jag är sjuksköterska men så är ju inte fallet. Jag vet just nu inte vart jag ska vända mig om det är till tandläkaren eller till vårdcentralen då jag har funderingar på omt det kan vara något annat än tandvärk. Jag är ju lite arbetsskadad och tycker om att ställa diagnos så nu ska jag surfa litegrann. Kan ju vara inflammation i käkleden (sambon tycker att jag pratar så mycket) eller kanske trigeminusneuroalgi.
Ha det bra och håll tummarna att jag och Fella kommer till Bullersta i eftermiddag.


Tandvärk gör j-vligt ont!

Igår testade jag Fellas nya pad. Det bästa var att Fella inte längre har ont i munnen tog emot bettet utan problem och var som vanligt när jag red. Det hade börjat att skymma och det var väl inte helt perfekt ljus att rida unghäst i. Vi tog en sväng på vägen för att prova pad och hur Fella var i munnen. Paden var bra och Fella reagerade normalt på förhållningar och eftergifter - skönt. Efter att vi kommit en bit på vägen gjorde han ett superkast rätt över vägen och ut på gärdet JAG SATT KVAR!!! helt otroligt. Då gjorde han ett kast till och efter ett tag ytterligare ett och jag satt fortfarande kvar. Då såg jag den förskräcklige Fluke.... Han den fulingen hade smugit sig med och det var han som Fella hörde tassande. Fella lugnade ner sig och vi red en liten bit till innan det blev allt för mörkt.
Jag är väldigt rädd för tandläkaren efter att fått en tand utdragen med våld när jag gick i trean. Tycker inte om att ha folk inpå mig (förutom dem jag tycker om) och tandläkaren är ju en person som kommer lite väl nära ibland. Härom kvällen fick jag plötsligt skitont i en tand men det gick över efter en halvtimme. Så har det hållit på sedan dess men när jag vaknade i morse och det började att mola i tanden fick jag nog. Inte en dag till på jobbet med en ond tand. Min fantasi skenade iväg och jag såg framför mig hur det nu skulle bli stora ingreppet med sprutor och rotfyllning. Jag ringde till mamma för att få lite tröst (och det fick jag också). Tog mod till mig och ringde tandläkaren och fick en akuttid. Åkte dit med darrande knän och gick ut på moln. Troligen berodde värken på att jag går och är sammanbiten hela tiden (stress på jobbet och fullt ös på fritiden). Tandläkaren slipade bort lite på tandytan och förhoppningsvis hjälper detta annars får jag krypa till korset och ringa till tandläkaren på måndag och då kan det bli frågan om ingrepp usch. Håll tummarna för mig please.
I helgen är det kaninutställning. Ja vi ställer ju ut kaniner och vi kommer att ställa ut fyra vädurar och Astrid en av mina angoror. På söndag ska jag och Fella vara med på KM. Det får bli halterklasserna då pleasuren innehåller galopp och vi inte riktigt har fått ordning på den ännu. Nej nu är det dags att krypa ner hos sambon och sova några timmar i morgon är det arbete igen. God natt och sov gott

Fullt ös...

I helgen var det varit mycket så tiden gick väldigt. fort. I och för sig minns jag inte när jag tyckte att tiden gick för sakta senast. Har jobbat fredag och lördag kväll och igår var jag ledig, men redan kl 10 stod vi utanför Pumpen i Buskhyttan för då skulle det byggas till nästa helgs kaninutställning. När vi åkte hem passade jag på att lura in sambon till Clas Ohlsson så att jag fick inhandla min efterlängtade pastamaskin - här ska göra hemmagjord pasta mums (hoppas jag). Tänkte att jag skulle ta en tur på Fella men han var så bråkig när jag skulle tränsa honom (vilket han inte brukar vara) och när jag tog försiktigt i tygeln tyckte han att det var obehagligt. Troligen har han gjort sig illa i munnen så han får vila några dagar. Sambon och jag bestämde då att vi tar en tur med tanterna det brukar vara uppskattat. Vägen bort gick bra trots att Molly låg på och sprang. Sedan vände vi hemåt (det är alltså nästan 1 km). Molly fick helt plötsligt helt spelet hon tog bettet och lade i någon slags överväxel jäklar vad det gick sambon hade inte en chans. Jag försökte att skrika till honom vad han skulle göra, för att sätta fart och följa med på Jennie var ingen idé då hade Molly sprungit ihjäl sig. Jennie är som tur en lydig häst hon var helt på tårna och hade jag sagt till hade hon satt fart efter Molly. Det blev ett ordentligt övertalande för att få Jennie att ta det lugnt då hon var superladdad (vilket är kul i och för sig). När jag kom hem stod Molly lugnt utanför stallet med sänkt huvud och sambon satt kvar i sulkyn och försökte få hjärtat att lugna ner sig. Jävlar sa sambon där gick det undan. Fella stod inne i stallet och undrade säkert vad vi höll på med. Sambon sa att nästa gång tar vi det lite lugnare och låt inga andra rida ut med Jennie samtidigt som Molly körs för det kan aldrig bli bra. Idag såg tanterna så pigga ut när de fick frukost. Fella låg och sov när jag kom in i stallet och han verkar ha ont i dag också men som tur är kan han äta i allafall. Får avvakta några dagar och se om han blir bättre annars får det väl bli en tur till tandläkaren med honom. Hej då nu ska jag åka till grabben med lite mat han praktiserar på en bondgård och längtar till tjejen det kan inte vara lätt att vara 16 år har glömt bort den tiden.

Orienteringskurs

Idag när vi var ute och red så hamnade Fella och jag mitt i en orienteringstävling. Det var fullt med barn i reflexvästar som sprang runt omkring oss och letade kontroller. Fella stannade till och tittade funderande sig omkring. Han undrarde säkert vad de höll på med. Helt plötsligt fick en av barnen syn på oss och helt plötsligt hade vi hela skocken samlade runt oss. Fella han stod helt stilla och lät sig klappas. En av de små tjejerna kände igen oss och hon var jättemallig att hon visste att det var Fella. Ledarna blev nog lite sura för det var inte en endaste unge som var intresserade av kartor och kontroller längre. Vi red iväg för vi ville komma hem innan det blev mörkt. Det är så himla tråkigt att det är så mörkt på kvällarna och snart kommer väl kylan och snön brrr. Nej nu ska vi vara positiva det är nog snart vår igen.

Höstmörker

Igår provade jag på lite mörkerkörning eller jag menar mörkerridning med Fella. Hade med mig Jennie och Emma som sällskap. Fella tog som vanligt täten och var jätteduktig. Vid ett tillfälle mötte vi en person mitt i skogen. Han blev så rädd att han skrek till då han trodde att han mötte vildsvin! Tror att jag ska rida när det är ljusare i fortsättningen. Tycker inte att det är så kul att det är så mörkt på kvällarna vill ju kunna rida när jag kommer hem från jobbet. På söndag ska jag och Fella träna iallafall det ska bli roligt. Längtar också efter att prova padden jag beställt. Ha det bra och glöm inte reflexerna

RSS 2.0