Äntligen är Fellas tänder fixade

Jag är så glad att jag fick komma till den hästtandläkare som vi var hos idag med Fella. Lalla Zideric från Danmark. Hade blivit tipsad av en väninna som skulle dit med sin häst. Fella skötte sig som alltid bra och blev verkligen sänkt av sederingen. Han stod helt stilla under behandlingen trots att tandläkaren slipade och drog ut två mjölktänder. Fella hade ganska mycket problem med bettet så nu ska han väl må bättre i munnen och kunna arbeta bättre. Stackars häst som haft det så jobbigt ibland önskar jag att han kunde prata.
Fella ska nu få vila i morgon och sedan får han börja göra skäl för sig. Det ska bli så kul att få börja jobba med honom igen. Nu ska vi gå ner och natta mina små älsklingar och sedan ska jag gå och lägga mig hos fyra andra älsklingar. Godnatt på er

Efter regn kommer sol

I morse när jag gick ner och gav hästarna frukost fullkomligt vräkte det ner men nu skiner solen. Igår var vi på hästloppis på Fingerkulla och försökte kränga lite hästprylar men det var mer försäljare än besökare vilket var synd för det var en trevlig tillställning.
I morgon bär det iväg till tandläkaren med Fella - äntligen! Har nu väntat i tre veckor och jag har jobbat Fella från marken så gott som varje dag. Det är i och för sig inte så dumt att ta lite horsemanship även efter att man har börjat rida för hästar lär sig så mycket olater snabbt. Fella var som vanligt duktig även om han har en viss förmåga att titta sådär på mig som bara han kan och smyga sig framåt. Nu var jag dock lite mer observant och han fick vacket backa direkt.
Hur är det med mig då? Jo jag mår bättre och bättre och jag märker att jag har lättare till skratt vilket är skönt så det finns nog hopp för mig oxå.
Nu ska jag se om jag ska göra något vettigt eller ligga en liten stund i soffan med Fluke-pojken.
Ha det gott i höstvädret.

Lägesrapport från Jonslund


                     
Här är lite av våra övriga djur. Anitas små järngrå ungar. Johans belgiska jätte Goblin. Viola fick ju bara en unge i år den korpulente Krumbuktu. Tuppen är av rasen moders engelsk stridshöna.
Ja snart kan vi öppna Stigtomta zoo och det skulle ju inte vara så dumt. Men det är bara drömmar.
Jag har iallafall ordnat så att Fella ska till tandläkare den 29:e och det ska bli skönt att få veta hur han ser ut i munnen.
Igår var en bra dag för mig och jag kände att jag hade kommit upp en bit över vattenytan, idag är jag på väg under den igen men det är väl så det ska vara. Jag tar en dag i sänder och får se vad som händer.
Sambon var idag inne för att se över rostskyddet på nya bilen. Han fick en chock tydligen var rostskyddet nästan obefintligt på den årsmodellen hade bilen varit ett år äldre så hade det varit bra. Fast bilen är mycket bra maskinellt sa verkstadskillen men vilken nytta har vi av det om det är hål rakt igenom bilen då blir det både AC och KD (korsdrag). Ja som tur är kan sambon en del om bilar och har händiga kollegor så det kanske ordnar sig ändå. Firmor vet hur de ska suga ut pengar på folk och det är ju många som inte kan ett dugg om bilar. Tur att jag har en händig sambo i stället för en med centraltumme. Själv har jag varierande tumme beroende på vad jag ska göra och det är tur att sambon och jag inte får centraltumme samtidigt.
Nu ska jag mocka och sedan jobba Fella litegrann. Funderar på att löshoppa honom någon gång så att han  får göra lite annat vill ju inte rida förrän han är ok i munnen.
Kram på er

Bredband är strul

Nu har jag försökt att installera mobilt bredband man vill ju vara modern... Det verkar som om det funkar men jag vet ju inte hur länge.
Igår var jag och Fella på träningstävling på Dammkärr. Vi började med trail och då vi inte gjort detta förut tyckte jag att Fella var duktig. Han gick över bron sedan var det strul vid grinden så den får vi träna på. Jag gjorde en volt och därmed blev vi nollade. Bommar tycker Fella är lite otäckt så han gick lite konstigt över dem. I reiningen fick jag inte till vänster galopp och Fella tyckte att läktaren var otäck så han ville inte riktigt lyssna på mig. Upplevde att han gapade så mycket och höll på med bettet och jag har ju funderat länge på om det är något med hans tänder. Nina var iallafall mitt stora stöd under dagen för jag kände mig så deppig efter reiningen men hon tog fram det positiva ur ritten så då kändes det lite bättre. Strök mig i WR då jag inte ville rida ihop Fella ifall han nu har ont. Det blir tandläkaren i stället och därmed blir det helt nej till Per-clinicen tyvärr. Fast det kommer väl fler tillfällen.
Ja ja huvudsaken att Fella blir bra. Han ändå otrolig som inte protesterar mer om han har ont han sköter sig så fint när vi är ute. Han är nog en riktig tävlingshäst för han gillar att visa upp sig.
Jennie och Molly blev iallafall glada när vi kom hem för de hade skrikit efter honom hela förmiddagen sa sambon vilka tokiga tanter de är.
Nu ska jag surfa litegrann för att komma om det är något snabbare detta fantastiska mobila bredband.
Kramisar från dataexperten (skoja bara)


Mina fina hästar. Lyckades till slut ta en bild på dem utan att Fella ställde sig mitt framför linsen. Han är en riktig linslus

 


Städa hönshus är lite småäckligt.

Ja det är faktiskt sant. Idag tog jag mig i kragen och gjorde det iallafall och gissa om det var någon som var snabb in i duschen efteråt. Jag är glad att jag inte är höna. Vi har tre öländska dvärghönor men vi kallar dem för ölandstokar just nu. Först var det en av dem som lade sig och började ruva. Nu är det alla tre som ligger i ett rede. Jag tror inte att det blir några kycklingar men vi får se hur det blir.
Hästarna har nu slutat att gå ner i sommarhagen. Jag har ju gjort en ny hage till dem och där finns att äta så att de inte svälter (ingen risk).
Igår var jag och hade samtal på ÖVT får se om det leder till något. Hon som jag pratade med verkade sympatisk så jag hoppas att det blir bra. Är dock fortfarande väldigt velig med vad jag vill sysselsätta mig med vill jag vara sjuksköterska eller? Ja det är svårt jag fortsätter och fundera ett tag till så får vi se.
I morgon åker jag hem till föräldrarna och sysselsätter dem litegrann. Ska hämta ekstolpar oxå så jag tar med mig transporten. På söndag ska det vara träningstävling och jag har anmält mig och Fella i trail, reining och wr. Har ridit honom en del på fältet här hemma och han lyssnar bra på mig. Red ju lektion för min gamla dressyrtränare förra fredagen och hon tyckte att han gick i en fin form för att bara vara fyra år. Det var kul att höra hon har ju följt mig och Jennie och vet att jag kämpat mycket med henne.
Nej nu ska jag laga mat så att jag har något att bjuda min käre sambo på när han kommer hem. Kram på er

Jennie i sommarhagen


RSS 2.0