Nu har Fella blivit stor....

Idag var det dags Fella fick sina första skor. Det blev ett par av järn inga Adidas... skojade bara. Ska bli skönt att kunna rida honom överallt utan att han är öm om hovarna. När vi gick ner med honom och Jennie till hagen stod Molly och väntade. Hon blev överlycklig över att se sina kompisar tyvärr varade den lyckan bara en kort stund då det var dags för henne att åka till hovslagaren men när hon kom hem stod de andra i hagen och väntade på henne. I morgon kommer mina föräldrar då ska mamma och jag sy en blus eller vad det kallas till Nationals. Tänkte göra mig så fin jag kan när Fella och jag ska ut på turné. Nu är det dags att hälla av vattnet från pastan. Skriver mer snart... Ha det gött i värmen.

Varför åka utomlands???

Här hemma finns ju allt. Värme och sol, nöjen både för kropp och själ och mat sent på kvällen. Puh visst är det varmt... vet knappt var man ska ta vägen. Hästarna får vara hemma i lösdriften på förmiddagarna då där är lite skugga och svalka. Sedan går de ner i sommarhagen fram till kvällen då de får komma hem och sova. Molly bor för tillfället hos grannen där hon är sällskapsdam till en islandsvalack vilken Jennie (som vanligt) blivit störtkär i. Hon är lite galen i killar min Jennie och hon är inte så noga med att det är lammkött hon förälskar sig i. Hon har ej heller förstått att hon inte har något för att hon blir kär i valackar de liksom nonchalerar henne. Vad det gäller nöjen så går det att rida efter kl 8 på kvällen och det är ju alltid kul. Annars tränar vi fysiskt vi målar om stallet, har kört hem cirka 10 ton hö så nu är sambon helt slut. Sista lasset åkte upp på skullen på ren jävla envishet. Ibland glömmer vi äta och kommer ihåg det först när sambon håller på att svimma. Men annars har vi det bra bland våra djur första veckan på semestern. Fella är som vanligt helt underbar red en sväng på honom idag. Trodde att han skulle bli upprörd då Jennie stod ensam i hagen och var fullkomligt galen över att bli ensam samt att grannhästarna föll in i gnäggkonserten. Fella min underbara Quarter struntade helt i dem och gick snällt dit jag ville. Nu börjar han att söka sig ner på bettet när jag kortar tygeln. Han fattar galopp i ganska samlad form och bryter av när jag ber om det. Vad mer kan man kräva av en unghäst som är i början av sin karriär. Tänker börja att tömköra honom (har gjort det en gång och han var super) för att på så sätt hjälpa honom att stärka ryggen och bli mer följsam. Fortsättning följer angående tömkörningen nu håller vi på att ladda om för Nationals det ska bli kul fick blodad tand när vi var i Enköping. Jag struntar helt i fall vi kommer sist nu med Fella är ju bäst ändå. Ska nu försöka att skriva lite oftare nu när datorn har blivit snabbare.

Debut på AQHA-show



Igår hände det jag och Fella var med på vår första AQHA-show. Vi begav oss till Enköping där det anordnades "Low budget show" vilket passade oss perfekt. Endagstävling och inte så långt att åka. Som moraliskt stöd och hjälp följde Pernilla med. Jag hade putsat på Fella flera dagar för att få honom i tävlingsskick och manen tog två timmar att få ordning på. Vi åkte kl fem och kom fram i ganska god tid. Jag hade anmält oss till två halterklasser och visste på förväg att vi inte hade någon chans eftersom Fella inte är någon halterhäst. Fella skötte sig exemplariskt och allt gick bra trots att vi inte placerade oss så bra. I sista klassen var vi 10 st och vi kom 9:a. Jag gjorde bort mig som vanligt och gick framför alla ekipage ut från banan och såg ut som ett frågetecken eftersom jag inte fick någon rosett! Pernilla hade ganska kul åt mig men det bjuder jag på. Jag vet ju ändå att Fella är supersnygg. När vi kom hem fick hästarna gå ner i sommarhagen igen de har varit tvungna att stå hemma några dagar för att Fella skulle få ner sin "gräsmage".

RSS 2.0