Vårkänslor

Idag har veterinären varit och givit Fella och Molly vaccin mot hästinfluensa. Jennie fick vaccin mot stelkramp då jag missade det när hon fick hästinfluensavaccin. Fluke vår casanova fick också en spruta fast av mig då han som jag tidigare nämnt inte är helt överens med veterinären. Fluke fick en spruta Promon för att han inte ska stöta så hårt på tikarna i nejden. Snart är det två snygga labradortikar som löper så det ska bli intressant och se om sprutan har någon effekt på vår käre Fluke.
Eftersom han var tvungen att genomgå denna grymma behandling fick han idag en gummianka vilken han blev helt galen i. Han biter i den och den piper tur att det inte är guldfasanen han fått tag i.
Annars är det ganska som vanligt här på Jonslund. Jag är ju sjukskriven pga att jag inte mår så bra och jag försöker att skämma bort mig och ta det lugnt men jag har så himla svårt att göra det. Jag har idag cyklat till hästarna två gånger eftersom bilen Harry varit på verkstaden. Egentligen skulle jag gå till hovslagaren också med Fella men då veterinären inte kom när han skulle (det måste vara ett veterinärsyndrom att komma sent) så fick jag ringa och ändra tiden. Pust det var faktiskt skönt för jag hade egentligen ingen lust att gå genom Stigtomta men Fellapojken.
Nej nu ska jag dricka lite kaffe och sedan ska jag åka och natta hästarna. Kramelikram på er

Fella cream caramella...

Ja söt som socker är han Fella-pojken. Igår när jag skulle rida upptäckte jag att han hade tappat en sko och att den till var på väg att lossa. Jag ringde till min eminente hosvlagare och vi fick en tid för att åka dit och slå på tappskorna. Då kom jag på att min käre sambo arbetade och jag skulle vara tvungen att lasta själv. Sambon trodde väl inte att det skulle gå men jag tänkte att det ska banne mig gå om jag så ska lyfta in honom i transporten.
Jag åkte till stallet så att jag hade god tid på mig samt utrustad med en påse äpplebitar började jag att lasta Fella. Han stod länge utanför transporten utan att röra en fena sedan när jag sade till honom gick han rätt in och det vara bara att fälla upp lämmen och åka. Inga problem alls. Vad skönt det känns när man klarar av saker som förut ibland varit ganska så struliga. Det här gav mig stärkt självförtroende ytterligare ett tecken på att Fella litar på mig????
Ha det bra kramar (PS Jennie har också tappat en sko.... Det beror på racet de hade i hagen häromkvällen Fella och hon)


Lite hönsrapport.

Nu har hönorna blivit installerade i Jennies box i väntan på att de ska få sitt hönshus klart. Det är en svart tupp med två hönor som jag inte vet rasen på men de har mycket päls förlåt fjädrar. Vi har tre öländska dvärghönor varav en rymde första dagen och vi trodde allt att det skulle bli ett skrovmål för någon räv men igår kom hon tillbaka och jag lyckades fånga henne. I hönsfarmen finns också två stridstuppar men en höna och sedan en guldfasan med två fruar. Ja det är lite kackel i stallet nu men vi ska fixa till allt tills hästarna kommer hem.
Igår och idag har jag varit hemma från jobbet. Jag känner mig inte riktigt i form. Jag känner mig skakig och orolig i kroppen. Jag har ont i huvudet och är trött. Skulle egentligen behöva gå till vårdcentralen men jag är för feg!!! Jag som peppar människor hela dagarna att de behöver söka vård..... Vad är jag för ynkrygg???
Sambon vill att jag ska söka för mina besvär men jag är ju som jag är.
I går fyllde Molly 20 år och jag och hästarna hade lite morotsfest. Jag fick ta in Molly i boxen så att hon fick några extra morötter för annars ska ju Jennie och Fella ha de flesta de är riktiga gottegrisar de två.
Ska väl åka ner till stallet och mocka skulle egentligen behöva rida Fella så vi kan bevisa att vi tränat när vi ska till Ronny på måndag men jag har ju några till dagar på mig så det ordnar sig säkert. Ha det gott själv ska jag krya på mig.
Inte mina fasaner men de ser  ju ut såhär. Visst ser tuppen ut som Farao???


Jaha nu var man med tupp oxå..

Idag har jag varit och hämtat lite höns och tuppar så nu är det inte bara jag som kacklar här hemma. Igår var vi på Ökna-dagen och visade lite kaniner. Min angorakanin Astrid gjorde succé alla ville klappa henne. Idag tog jag en tur med Jennie i skogen. Fella är för rolig han blir så himla svartsjuk när jag ska rida Jennie. När jag skulle hämta henne i hagen och tränsa henne så ställde han sig helt i vägen så jag höll på att tränsa honom i stället. Det här är väl ytterligare ett bevis på att han vill vara med mig. Jennie var iallafall duktig och vi jobbade lite i trav och hon gjorde så gott hon kunde min fina Jennie. Jag är lite försiktig med henne eftersom hon börjar bli gammal och inte är i bästa kondition.
I måndags var vi i Norrping hos Ronny och Fella var duktig spinnen blir bara bättre och bättre och det är kul att vi har det på film för då kan jag ju titta på det när jag får dåligt självförtroende.
Häromdagen hade jag en sådan där strultillvaro som bara jag kan råka ut för. Jag har ju flyttat hästarna till en hage på andra sidan 52:an. När jag vaknade och skulle gå ner för trappen stod min son i bara kalsongerna och sa att han försovit sig! Han trodde så klart att jag skulle köra honom till stan men ack vad han bedrog sig. Han fick allt gå till bussen och jag ringde till skolan och sa att han kom lite senare. Jag tog bilen till stallet och släppte ut mina ädla springare och när jag åkte hem såg jag grabben gå mot samhället så då fick jag sådana där moderskänslor så jag skjutsade honom till bussen. Jag åkte hem och då kom jag på jag hade varken nycklar, mobil eller plånbok med mig. Där stod jag och kom inte in i huset. Fluke var inne i huset och han ville ut och lätta på trycket så jag var verkligen tvungen att ta mig in i huset. Jag tänkte så det började lukta bränt och sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka till sambon som jobbade och hämta nycklar mm. Då såg jag att det var mycket dåligt med bensin i bilen så jag chansade. Gissa om sambon så förvånad ut när jag steg in på hans jobb. Jag fick förklara läget och sedan åkte jag hem igen.
Där gick en timme till spillo jag som skulle tömma hönshuset och göra i ordning till pullorna så det blev snabbröjning och sedan duscha innan det var dags att åka till jobbet.
Pust vad det kan vara körigt ibland. Nu ska jag till stallet och natta hästarna.

RSS 2.0