Fella fattar snart galoppen....

I dag var vi i ridhuset igen och tränade. Fella gjorde några relativt bra vänsterfattningar och höll galoppen tills jag sa åt honom att sakta av. Högergaloppen är det inga problem med. Det är så kul att träna med Fella för han är så positiv han bara gör det jag ber honom om och om han någon gång inte förstår vad jag vill är det bara att försöka igen och Fella gör det jag ber honom om. Längtar faktiskt till nästa helg då det är dags för clinic. Det ska bli intressant och se om vi lärt oss något sedan sist. Nu ska jag gå ut och hjälpa sambon för han ska meka med bilarna. Ja jag kan inte hjälpa till och meka men jag ska visst trycka på bromsen så att sambon kan se om lamporna fungerar. Ha det så bra
Fella och jag på Nationals 2008

Varför kom det snö igen???

Trodde äntligen att våren var på väg men ack vad jag bedrog mig. I helgen har vi varit nere hos mina föräldrar och hälsat på. Grabben följde inte med för han var hos tjejen. I går var jag på WRAS distriktstämma i Norrköping. När jag kom hem gick jag en sväng med Fluke. Vi brukar hitta lite nya vägar när vi är ute och går och i går gick vi rätt ut i skogen och trodde att vi skulle komma fram till en väg. Mitt ute i skogen var det förstås ett krondike och det var både brett och djupt. Fluke flög över som en gazell men det gjorde inte jag så klart!
Jag gjorde ett försök till ett gracilt hopp men halkade när jag kommit över diken och trampade förstås ner mig i dyn. Kängorna var fulla med dy och jag var blöt ända upp till knäna samt att jag slog i knät så jag såg stjärnor. Fluke han stod och tittade på och undrade nog vad jag gjorde där nere i diket. Vi kom hem och tog in hästarna sedan var det bara att gå in och försöka skura bort dyn. Jag luktade dy hela kvällen usch. Idag har Fella ledigt för han har varit duktig i helgen. Vi kämpar på med galoppen. Skam den som ger sig. Sambon sitter och tittar på och jag frågar om Fella fattar rätt galopp. "Det vet väl inte jag", säger sambon det är ju enkelt tycker jag. Att han däremot blir snopen över att jag inte hör att ett hjullager är dåligt på bilen kan han inte fatta. Vi har lite olika intressen tror jag. Jag är iallafall glad att jag har min sambo för annars skulle det vara skitjobbigt att ha hästarna. - Han är bara bäst.
Kram på er alla i morgon är det jobb igen.
Fluke himself!!!


Äntligen söndag

och snart dags att åka och jobba. Jag var på väg en timme för tidigt till jobbet hemska tanke! Jag hade helt missat tiden så det var tur att sambon hejdade mig. I morse var vi med Fella till ridhuset han var jätteduktig. Ju mer han blir riden desto mer märker jag att han verkligen vill jobba och tycker om det. Han bara trampar på och försöker göra sitt bästa. Sambon försökte att filma oss med min kamera (har ingen videokamera) så resutatet blev sådär men jag vile ju se hur det såg ut när jag red. Har ju aldrig sett Fella under ryttare. Resultatet blev väl sådär han gick faktiskt bättre efteråt men det är ju lätt att sitta här och säga när det inte är på film.
Tycker att det är så roligt att få så positiva kommentarer på det jag skriver när jag själv känner mig lite osäker. Längtar nu efter att få åka och träna för Per så de kommande veckorna blir det att åka och träna i ridhuset ofta. Fast det är inget jobbigt för det är så himla kul att rida Fella.
Igår fick Fella ledigt då tog jag och red med Jennie i stället. Hon var verkligen på tårna. Hon gjorde en rollback när vi mötte en cyklist på en skogsstig och det var nöd och näppe att hon inte stack. Min pigga fina Jennie hon vill bara galoppera och det fick hon. Vi racade hela vår väg ut till stora vägen och hon tyckte att det var superkul. Det är så roligt att det finns så mycket energi i henne nu när hon börjar att bli gammal. De är bra fina mina fuxar.
Ha det bra


Snö och slask

Jag har börjat att sätta igång Fella. Vi har varit i ridhuset några gånger och det känns bra. Han är så duktig och gör sitt bästa. I helgen jobbar jag men vi hinner ta en tur till ridhuset i allafall. Tur att jag har världens snällaste sambo som ställer upp och följer med. Fella och jag måste komma i trim till Per-clinicen det blir ju två pass per dag så om vi ska få ut någonting av den måste vi båda få upp flåset och bort med lite mage...
Det ska iallafall bli kul att rida clinic hoppas bara att det går bra för oss. Jag blir ju så himla nervös och får prestationsångest när jag ska iväg och då brukar det ju skita sig. Nej det gäller att träna, träna och återigen träna så vi blir mer och mer säkra på varandra jag och Fella.
Snart ska jag gå och lägga mig för i morgon ska vi upp tidigt och till ridhuset. Sedan ska vi med Jennie och Molly till hovslagaren och sedan ska jag jobba kväll. Puh jag blir helt matt när jag tänker på allt som jag ska göra.
Godnatt och sov gott.

Vardag igen

I går var jag ledig det var verkligen skönt. Fint väder var det också solen sken och snön smälte. Idag är det dags för arbete igen. Känner mig lite omotiverad för tillfället för att gå till arbetet. Jag gillar att arbeta med det jag gör (vill inte skriva om var och vad jag jobbar med då jag har tystnadsplikt) men just nu är jag lite låg då jag fått ett nytt schema och det är så jävla orättvist tycker jag. Om jag jämför med mina kollegor så har jag rena slavschemat. Har försökt att prata med chefen men det är som att prata med en döv. Vad gör jag???? Ska iallafall prata med en facklig idag få vi se vad han säger. Jag vill inte sluta på mitt arbete då jag trivs men jag vill inte arbeta på ett ställe där jag känner mig mindre värd. Tips och förslag mottages tacksamt. Jag har ju en dröm om hur jag vill ha det men den känns ganska svår att uppnå = kostar mycket pengar...
Igår var jag i ridhus med Fella igen VÅR TRANSPORT ÄR KÖRDUGLIG IGEN!!!! Det är ju värt att fira. I allafall Fella var duktig och han fattade bra vänstergalopper. Vad duktig han är min lille prins. Tänkte nu gå ner och städa i stallet så att jag blir klar till det är dags att gå och jobba. Ja livet är inte rättvist men det är bara att kämpa. Ha det så bra vi hörs


RSS 2.0