Ekorren - farligaste däggdjuret

Idag har jag provat på att arbeta som viltvårdare på egen hand. Har sett en del på animal planet och det verkar ju enkelt. En arbetskollega till mig sade vid lunch att det låg en ekorre på gräsmattan utanför fönstret. Jag som är en sann djurvän blev såklart upprörd - har ska vi ut och rädda liv. Jag tog på mig plasthandskar för jag tänkte ifall ekorren var smittad med något så var det ju bra att ha skydd. Jag gick fram till ekorren och den var INTE så dålig som jag trodde. Han eller hon for upp och satte tänderna i min tumme det gjorde ont. Jag fick inte tag i ekorren kan jag ju tillägga han försvann väldigt fort. Min tumme fick ett jack och handskarna var inte så hela efter min insats. Jag gick ner till vårdcentralen för jag var lite orolig över mitt Tetanus-skydd. Det var ok enl sköterskan så jag fick gå upp till jobbet igen och fortsätta arbeta igen. Går ekorrbett på arbetstid som arbetskada eller tillbud? Får fråga chefen i morgon men jag tror inte att det går igenom.
Akta er för ekorrarna - de är på hugget.
PS Ekorren på bilden har ingenting med inlägget att göra - ekorren som högg har sekretess


Nu är det slut på semestern...

 
Fella och Molly                   Jennie

Ja då var det dags igen att börja arbeta. Ja semestern har väl inte varit någon viloperiod för oss men vi har ju iallafall sluppit gå till jobbet. Jag avslutade semestern med att rida lektion på Fella. Han var så duktig så duktig och det kändes skönt att höra att det jag lärt honom hittills var rätt. Fick lite tips och råd om hur jag skulle gå vidare tills nästa lektion. Idag har jag varit med om ett litet äventyr tillsammans med Jennie. Hon har fått en ny sadel så vi tog en tur till förra stallet för att rida litegrann på banan. Bestämde där med en väninna att de skulle komma och fika och titta på stallet lite senare på kvällen. Jag fick sällskap av henne en bit på hemvägen plus att Flukes fru och dotter (det är jag som kallar dem så) följde med. Vi tog farväl och jag galopperade över fältet på väg hem. När jag kommit till andra sidan (det är ett stort fält) hör jag flämtningar bakom mig och där står två stycken hundar och tycker att de är superduktiga för att de föjde med trots att matte är på andra sidan av fältet och skriker sig hes. Jag sade strängt till dem att gå hem och de vände. Jag fortsatte min färd hemåt och när jag kom ut till vägen och bara hade en bit kvar så kom de där damerna igen. Suck och stön vad gör man? Hade inte så stor lust att vända tillbaka så det var bara att rida på hem. Mötte en farbror som nog trodde att han var mitt i en rävjakt då jag kom med häst och hundar. Jag sade till honom att det är inte mina hundar samtidigt som jag ropade på hundarna, jag tror inte att mannen trodde att jag var helt att lite på. När vi kom hem och jag hade sadlat av Jennie så fick hundarna arrest i min bil. Jennie som tror att hon är helt övergiven när hon står ensam i stallet lyckades trigga igång Fella så han var helt galen i hagen. Fick honom lugn och han följde med in i stallet. Molly stod helt paralyserad och undrade nog om f-n brytit lös. När jag fått lugn och ordning i min djurfarm kom mina gäster de inspekterade stallet fick lite fika och ta med rymlingarna hem Nu ska bara lilla Berra komma in så jag kan gå och lägga mig. I morgon är det arbete igen.. Sov gott

V75 ala Molly



Igår var det race på vägarna hemma. Tur att det var sent så det inte var så mycket folk ute. Vi lyckades bara skrämma halvt ihjäl grannens hund. Jag och sambon var ute med tanterna en sväng. Jag satte sambon i sulkyn efter Molly och själv red jag Jennie. Damerna var helt vilda det var full galopp nästan hela tiden superkul tyckte jag och hästarna sambon tyckte nog att det gick lite väl fort med tanke på att det var tredje gången han körde Molly. Fella fick stå ensam hemma för han hade fått vara ute på en skogssväng innan. Vad kul det är med hästarna när de är pigga och glada. Ska övertala sambon att vi tar en sväng snart igen tror nog inte att det blir så svårt.

Debut på Nationals

Tä'nk att vi varit och tävlat på Grevagården Fella och jag. Det trodde jag inte skulle ske inte i år i allafall. Visst det var två halterklasser men ändå. Fella skötte sig bra fast det inte blev några bra placeringar. I lördags var vi ute och red i hällregnet tillsammans med en väninna. Fella var så duktig han gick förbi hästar som sprang i en hage samt ett hus där det var en röjarfest. I måndags var vi och red på bana han skrittade och travade på volt bör jag säga att han var duktig då också. Idag var vi ute ensamma i skogen cirka 45 minuter på vägen hem travade Fella på och det var bara att följa med så sökte han sig så fint ner på tygeln. Vilken häst han är jag tror jag drömmer är det verkligen sant att jag äger en sådan fin häst eller rättare sagt så fina hästar Jennie är också värd sin vikt i guld. Jennie fick massage i onsdags hon ömmar i ryggen så nu håller jag på att leta efter en ny sadel till henne. Hon har senaste tiden varit lite mer stel än vanlig och inte så arbetsvillig troligen är det sadeln det beror på. Hon är ju också duktig när hon är i form men just nu får hon vila i väntan på den nya sadeln. Snart är semestern slut och vi har inte vilat någonting fullt ös hela tiden pust. Fast man ska ju inte klaga man ska vara glad att man har ett arbete. Nu tittar jag faktiskt på OS - dressyr saknar reining i OS. Ha det så bra i sensommarregnet.


Vart tog sommaren vägen?

Nu känns det verkligen som om hösten är på gång - vart tog sommaren vägen? Idag har jag varit ute och ridit med Jennie och en väninna. Vi var ute två timmar i regn och blåst. Hennes häst var väl inte så värst inspirerad av vädret men Jennie var på hugget. I skogen hittade vi en hinderbana så jag och Jennie tog några språng det var kul. När vi kom hem var det bara att ta på henne vintertäcket och själv gå in och duscha för att få upp värmen igen. Fella såg ut som en dränkt katt där han stod mitt i hagen fast han kunde gå in i lösdriften. Det var bara att "bädda" i boxarna fast inte stallet är helt färdigmålat så att Jennie och Fella fick vara inne i natt. De hann bara in i boxarna så rullade de sig i torven gissa om de var fina efteråt.... Nu är det snart dags för Nationals ska börja frisera Fella i morgon så att han blir fin. Håller på att organisera så att Jennie och Molly har det bra när vi är borta men det ordnar sig säkert. Nu bilr det en liten lugn stund framför TV:n i morgon är det dags att ta nya tag i livet. Ha det bra i ovädret.


Fluke den förskräcklige



Jag måste bara berätta om vår hund Fluke. Ja egentligen är han inte vår men han bor här då han har det lite jobbigt med sin "fru och dotter". Fluke är en trevlig hund men han har det lite jobbigt då han jagar brudar och tycker om att jaga skogens djur. Han får därför vara bandhund när han är hos oss. I morse var visst jag lite trött för när vi gick ner till stallet glömde jag bort att binda  fast Fluke i kroken på väggen så när jag ridit, tömkört och vi gått ner med hästarna i hagen kom jag på att Fluke var är han? Borta med vinden var han hjälp tänkte jag Fluke har dragit med fem meter rep på släp jag fasade för var han skulle vara och vad som kunde ha hänt. Ringde till ägarna men där var han inte. Jag for iväg genom skogen på cykeln och sambon tog en sväng till fots men ingen Fluke. Jag tog därför kikaren (folk tror väl jag skulle ut och skåda fåglar). Jag ropade på hunden och långt borta hörde jag en hund skälla. Kunde det vara rymlignen?? Chansade på att det var det och ju  närmare jag kom skallet ju säkrare blev jag på att det var han. Hjälp tänkte jag hur illa sitter han fast för jag hörde ju att skallet hela tiden kom från samma ställe. Jag blev dock lite fundersam när ljudet kom från en tomt och jag undrade vad har hänt hur kan han fastna i något där och varför är han där och springer. När jag kom fram såg jag hans koppel och det blå repet ligga framför en bur och i buren satt en mycket upprörd Fluke! Jag gick till huset och ringde på men det var ingen som öppnade så jag tog min stackars hund och gick hem. Fluke var helt galen när han kom ut ur buren han trodde väl att han skulle bli utsmugglad till Kina eller något. Han hade mycket bråttom därifrån och hem. Jag tror dock inte att detta äventyr kommer att göra så att Fluke kommer att sluta med att rymma. Han är en obotlig rymmare Fluke-pojken.

RSS 2.0