Soligt och blåsigt

Fick ledigt idag eftersom jag fick jobba extra i går kväll och det gör ju ingenting. Det var skönt att vara hemma idag. Har ridit både Jennie och Fella. Jennie och jag tog en skrittur för att se om det gick att rida till ridhuset. När vi kom hem gjorde jag Fella i ordning och sedan gick vi till ridhuset. Väl där longerade jag honom ordentligt och gissa om han släppte lös det kändes ganska skönt att stå på backen. Precis när jag skulle sitta upp kom sambon och det kändes faktiskt skönt att ha honom där. Fella skötte sig exemplariskt och jag red cirka 30 minuter och jag tycker faktiskt att han är riktigt stadig förutom i vänster galopp men det brukar ju vara så att en galopp är svårare för hästen att lära sig så det får vi träna på. Sambon fick ta sadel och träns med sig hem i bilen och Fella och jag gick genom skogen hem. Fella var trött och svettig så det var en genomkörare för honom. Själv var jag ganska mör i kroppen för det var ett bra tag sedan jag gjorde detta "hästarbete" hi hi. När jag gjort Fella iordning och släppt ut honom till tanterna mockade jag. Sambon körde fram traktorn med skopan för att jag skulle kunna börja städa hos kaninerna medan han gick med Fluke.
Rätt som det var kom det haltande sambo ner mot stallet. Aj, aj han hade halkat omkull i skogen och slagit i höften och eftersom han inte har så mycket mjukt på höfterna slog han i riktigt ordentligt. Stackars honom nu ligger han i soffan och lider och undrar hur han ska klara av att komma ur sängen i morgon. Själv ska jag upp och sätta igång och rida för 14 har jag inställningstid på jobbet.
Må så gott grankott.....

Ja det är våren som inte har kommit tillbaka än....

I förra veckan upplevde jag lite vårkänslor. Berra luktade sådär gott som katter kan göra när de legat ute och solat på vårkanten. I går försvann alla känslor när jag vaknade och skulle gå ner till hästarna. Snö, snö och åter snö ska det aldrig bli vår? När jag tittar ut genom fönstret nu ser det ut som om det ska komma ännu mer usch jag som ska ut och åka snart för i kväll är det dags för styrelsemöte i Oxelösund. Ska faktiskt bli lite roligt och se vad det är för personer som är med i styrelsen i år.  Undrar om det kommer upp några nya idéer på hur vi ska kunna få klubben att blomma och göra lite kul tillsammans med varandra och våra hästar.
Själv vill jag ut och tävla och träna med Fella i de lättaste klasserna men med tanke på att jag är tvungen att jobba varannan helg från och med i mars känns det ganska negativt. Hur ska man kunna trixa ihop tävlingar, träningar och arbete? Blev rätt så sur på chefen när hon tyckte att det är viktigare med arbetet än med fritiden! Jag håller INTE med för fem öre. Visst är det viktigt att trivas på arbetet och det gör jag för det mesta men min fritid är viktigast för mig för den ägnar jag tillsammans med familjen och djuren. Arbetet är ju till för att försörja fritiden eller? Skulle vilja ha ett arbete  där jag fick vara hemma och planera min tid själv. Fick ett tips idag men jag avslöjar inte vad för jag vill kolla upp det med sambon först.
Nu ska jag gå en sväng med vovven och sedan är det dags att bädda åt hästarna för de vill nog in när det börjar snöa.
Jag ska ringa till hovslagaren också och avboka Fellas tid i morgon för ingen klok hästägare ger sig ut på vår väg just nu med dyr last i transporten (500 kg ädelsten).
Ha det bra allesamman, var inte blyga kommentera gärna det tycker jag är så kul

Brr vad det är kallt...

Fortfarande is så långt ögat kan nå. Småkallt ute men idag har iallafall solen tittat fram. Lite ljusare när jag kom hem från jobbet och min käre sambo hade tagit in hästarna. Gick in i stallet och tog av Fella och Jennie sina täcken men de var mest intresserade av maten. Längtar så efter våren och värme så att man slipper gå och hålla sig i.
Håller på att observera Fluke just nu för att se om injektionen haft någon effekt men jag vet inte om den haft det egentligen. Han pinkar på som vanligt men vi har inte mött någon löptik när vi varit ute och gått så den egentliga effekten har vi inte märkt ännu. I måndags hade grabben med sig sina läxböcker hem. Han har prov i hästhållning och djurskötsel så han fick ju experthjälp (hi-hi). En fråga var hur man tog på och av en häst täcke, hjälp tänkte jag finns det något speciellt sätt. Jag gör nog lite olika varje gång och det kunde jag ju inte säga till grabben för då skulle väl han få underkänt på den frågan. Lite pinsamt då han sagt att vi har tre hästar hemma. Försökte att få honom med ner till stallet så att han fick träna på att linda ben och lära sig delarna på sadel och träns men det gick han inte på. Han åkte till tjejen i stället. Ja ja det är inte lätt att övertyga en 17-åring om att hästkunskap är viktigare än att träffa den stora kärleken. Vi hade iallafall en bra förmiddag tillsammans och det får jag som mamma vara glad över. Nu ska jag gå ner till stallet och natta hästarna i morgon är en ny dag.  Ha det bra och glöm inte broddarna

När kommer våren???

Fortfarande isigt och kallt ute. Ok det är ju inte lerigt i hagarna men det är lite väl isigt när det är dags för en ridtur. De sista gångerna Fella och jag har varit ute har sambon och Fluke varit med. När det blivit lite väl halt har jag fått gå av Fella och sedan när det är bättre underlag har jag suttit upp igen. Fella tror väl att jag är lite konstig så som jag håller på men han lär sig iallafall det momentet. Fick idag veta att jag får vara med på Per-clinic i april hoppas att vi klarar det lika bra som sist. Måste bara rida lite mer så att vi kommer upp i lite bättre form och flås när det gäller mig. Ska fixa transporten också för jag vill INTE få påhälsning av konstapeln igen. Idag var sambon inne på Vägverket och tittade vad vår bil egentligen får dra och det blev en glad överraskning - 1510 kg! Alltså körde jag inte olagligt sist när jag lånade Catarinas släp puh det var skönt. Idag är jag ledig från jobbet eftersom jag jobbar hela helgen. Jag blir så slö när jag är ledig och allt som jag planerat göra blir inte gjort. Jag gör bara det jag måste och sedan går jag mest omkring och drar. Usch vad jag är oduglig ingen bra hushållerska här inte.
Vill bara berätta en sak om vår hund Fluke. Han är ju väldigt intresserad av det motsatta könet och sedan jul har tikarna i nejden avlöst varandra och löpt. Fluke är helt uppe i detta så det är lite jobbigt ibland. Pratade iallafall med veterinären när han var och vaccinerade Jennie förra veckan och han gav som förslag att vi skulle prova med medicinsk kastration innan han tog till kniven. Eftersom Fluke inte gillar veterinären så skulle jag ge injektionen. Till saken hör att Fluke är den mesigaste hund jag träffat. Om han står och kissar och t ex en gren sticker till honom litegrann, så skriker Fluke i högan sky. Det var precis det han gjorde när jag skulle ge honom sprutan. Han fullkomligt vrålade och jag blev ju skiträdd. Fick sticka igen och jag lyckades då ge honom injektionen men Fluke låg och pep hela tiden. Efteråt fick han ett grisöra och då blev han glad. Nu återstår bara väntan.... hade injektionen någon effekt eller ej. Om den ger resultat så blir det permanent ingrepp på Fluke men hur ska vi gå tillväga? Fluke kan inte möta sin överman i vaket tillstånd så antingen får jag söva honom i bilen annars får vi väl använda träklubba, jag tror på första alternativet.
Ha det så gott snart kommer våren till Sörmland....

Hej nu är det dags igen

jag vet att jag inte skrivit på ett tag men det är alltid något annat som ska göras. Datorn är lite strulig också så jag är inte på internet så mycket längre men jag får väl ta och göra något åt saken. Idag var hästarna pigga när de kom ut det hade ju kommit lite snö. Fella springer mellan Jennie och Molly för att försöka få igång tanterna litegrann. Har varit i ridhuset med Fella och det gick bra. Han skötte sig så bra och gjorde det jag bad om. Vi ska lämna in transporten och byta axel så att vi kan ut och åka litegrann snart. Fick veta igår på jobbat att jag måste börja jobba varannan helg det suger verkligen jag vill inte jobba helg alls med tanke på att jag vill åka och träna och tävla med Fella. Måste kanske hitta på något annat att göra men det ända jag kan är ju att vara sjuksköterska. Någon som har något tips???? Finns väl inga med tanke på hur det ser ut på arbetsmarknaden. Nu ska jag försöka att få lite ordning här hemma för i morgon kommer mina föräldrar det ska bli kul har inte sett dem sedan jul. Ha det så bra i snövädret


RSS 2.0