Våren närmar sig...

äntligen. Idag tänke jag ta en tur med Fella. När jag hade fått på honom grimman och skulle ta ut honom ur hagen lyckades Jennie tränga sig emellan. Jag tappade såklart taget i grimskaftet och helt plötsligt hade jag två juveler som sprang lösa. De sprang runt på tomten och sedan rusade de över vallen ner till grannens hästar. Sedan vände de om och sprang hem igen. Jennie blev så upphetsad så hon gick i passage med svansen rätt upp (jag har aldrig fått reda på var hon har fått sina arabgener från för hon har ingen arab i härstamningen). Fella stannade iallafall hos mig och sedan var det bara att säga åt Jennie att gå in i boxen och hon gjorde det. Då lyckades Molly ta sig ur hagen och kom farandes men med hjälp av lite morötter så lät hon sig villigt fångas. Ibland undrar jag varför jag inte har ett akvarium i stället.
Jag tog iallafall en tur med Fella i skogen och det gick bra med tanke på att han har MYCKET energi just nu. Härligt att ha börjat rida igen. När allt var klart i stallet stod jag och tittade på hästarna och tänkte att nej jag byter inte ut dem mot akvariefiskar för häst luktar godare än fisk. Ja, ja det är väl inte vara lukten som gör att jag älskar hästar det är ju så mycket annat oxå som bara hästmänniskor kan förstå.
Nu ska jag gå och lägga mig med mina killar hoppas Fluke inte har tagit min säng nej han ligger visst på golvet under bordet ännu...
Fella i sommarhagen - snart är det dags igen. HÄRLIGT

Klafs, klafs

ja så låter det när man går mellan stallet och huset. Snön smälter bort och marken hinner inte med att ta hand om smältvattnet. Idag tog jag en tur med Jennie och hon tyckte att det var väldigt läskigt att gå över ån för vattnet strömmade för fullt och hon hörde hur det forsade under henne. Pigg och glad var hon iallafall lilla gumman. Fella hade stått i hagen och gnäggat när vi var borta så det blev lite jobb för honom också. Vi prova lite "Les Vogt" för att trimma till Per-clinicen. Gobbe har vi inte hittat ännu tyvärr och nu har Farao vår guldfasan också rymt. Trivs inte djuren här eller? Farao håller sig iallafall i närheten och två gånger har vi lyckats lura in honom i lösdriften men när vi ska slänga Mollys täcke över honom lyckas han fly snabb som vinden.
Ledig i morgon men på tisdag är det dags för jobb igen. Per-clinicen närmar sig med stormsteg ser fram emot den men oxå inte eftersom jag var i olag i höstas och vi varit insnöade sedan jul. Ska börja träna nu så att vi iallafall orkar rida sedan får vi ta det som det är. Fella är bäst iallafall. Kram

Lite mer ordning är det på oss nu iallafall (tror jag)

Snart är det barmark

hoppas jag. Det är ljusare på morgonen och hästarna har sluppit täcken i snart en vecka. Tycker att de behöver vädra sina pälsar för nu fäller de mycket. Molly ser ut som en myskoxe och Fella och Jennie yr det röda strån från. Jag har dem överallt på kläderna och ibland mellan tänderna.
På arbetsfronten ser det också ljusare ut. Ska vara på avd 3 över sommaren. Ska jobba 80% och det ska bli skönt. Får se vad jag hamnar sedan får vi se.
Har inte gett upp hoppet över att hitta Gobbe ännu fast det snart har gått en månad.
Önskar nu att isen försvinner från vägen så att jag och Fella kan åka till ridhuset. Just nu är det helt livsfarligt att ge sig ut med transport. Vi är ju anmälda till Per-clinicen och då vill jag vara lite varm i kläderna.
Nu är det Let's Dance om Willy går till final blir jag helt TOKIG. Claudia och Mattias är ju bäst helt klart.
Heja, heja.

Varför är det som det är????

Att vara utanför
att känna sig annorlunda
att känna sig otillräcklig
Ska det vara så?
Att vara sjuksköterska
att ha en psykisk åkomma
är tydligen ingen bra kombination
Ingen vill ta ansvar.
Ingen vill anställa.
Att över en natt gå från kompetent till att inte duga
Hur kan det bli så?
Jag vill, jag kan
men vad hjälper det
när andra vill bestämma
Nutidens arbetspolitik -
trampa på den som redan ligger
Hjälp - det handlar om mig i morgon kan det handla om dig!

RSS 2.0